Villa Nella Bonensalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram courgette
  • 50 gram diepvrieserwten
  • 100 gram sugar snaps
  • 100 gram sperciebonen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie Sicilië
  • 1 eetlepel witte Balsamico
  • 150 gram Villa Nella kruidenkaas

Bereidingswijze:

Snijd de sperziebonen in drieën en snijd de sugarsnaps doormidden. Snijd de courgette eerst in plakjes en daarna in vieren. Zet een pan gevuld met een ruime hoeveelheid water en wat zout naar eigen smaak op het vuur. Als het water kookt voeg je de sperziebonen en de sugarsnaps toe.  Na  5 minuten mogen de erwtjes en de courgette erbij en laat dit nog 2 minuten koken. Giet de groenten af en spoel direct af met koud water. Laat het geheel goed uitlekken. Snijd in de tussentijd de Villa Nella in kleine blokjes. Verwijder het zaad uit de rode Spaanse peper en snijd de peper vervolgens in zeer dunne ringetjes, het lente-uitje mag in iets dikkere ringentjes en hak het knoflookteentje fijn. Meng dit alles met azijn, klop hier beetje bij beetje de olie door tot er een homogene dressing ontstaat. Voeg de blokjes kaas toe aan de dressing. Plaats de groenten en de dressing  30 minuten in de koelkast. Schep vervolgens de dressing door de bonensalade.

Eet smakelijk!