Aubergine uit de oven met Basilicum Olie

Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 grote of 2 kleine aubergines
    • ½ bakje kleine tomaatjes, gehalveerd
    • ½ plak echte feta in blokjes gesneden
    • handvol verse basilicum
    • bakolijfolie (Sicilië)
    • basilicumolie
    • knoflookzout

     

    Tip – gebruik de basilicumolie eens als brooddip, door de pasta of over een simpele salade met tomaat, mozzarella, groene olijven en wat versgemalen zwarte peper.

     

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en bak deze even om en om aan in wat olijfolie tot de aubergine zacht begint te worden. Hol de aubergine licht uit. Maak een mengsel van de blokjes feta, de tomatenstukjes, de basilicum, de basilicumolie en de vulling van de aubergine. Leg de aubergines in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Strooi wat knoflookzout erover en zet 35 minuten in de oven tot de aubergine goed zacht is. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de feta te donker wordt. 

    Eet smakelijk!