
In Mont Velán proef je de eeuwenoude traditie van Zwitserse kaaskunst. Mont Velán dankt zijn naam aan de gelijknamige berg in het hart van de Zwitsers-Italiaanse Alpen. De kaas is een ode aan het sublieme landschap rondom de berg, met aan de zuidkant het zachtgroene dal van de Menouve.
De smaak van Mont Velán is krachtig, vol aroma en natuurzuiver. Een heerlijke borrelkaas, en in een Zwitserse kaasfondue bovendien een geweldige smaakmaker. Het belangrijkste ingrediënt is de loeiverse Alpenmelk, afkomstig van Swiss Brown-koeien. Stoere, robuuste koeien die grazen in de hooggelegen, kruidige Alpenweiden. De melk die de Swiss Brown-dames leveren heeft een uitzonderlijk mooie balans in vet- en eiwitsamenstelling: de perfecte basis voor Mont Velán!
Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk, Zout, Zuursel, Dierlijk stremsel.
Allergenen
Melk (koe)
Vetgehalte
50+
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie: 1669 kJ / 406 Kcal
Eiwit: 28,0 g
Koolhydraten: 0 g
Waarvan suiker: 0 g
Totaal vet: 33,0 g
Verzadigd vet: 19,0 g
Enkelvoudig onverzadigd vet: -
Meervoudig onverzadigd vet: -
Cholesterol: -
Zout: 1,6 g
Reactie plaatsen
Reacties